OM OSS

Historien om HC Bil & Fälg Import

Vi har en lång historia bakom oss som på sista tiden har tagit en riktning mot amerikanska bilar och fälgar. Tidigare hade vi vår verksamhet i Lund. Vi har varit med i branschen i snart 40 år.

1981 startades vår bilverkstad i Lund. En allbilverkstad som servade och reparerade bilar av olika varumärken och modeller. Vi växte genom åren och blev en trogen verkstad som tog an alla typer av skador från välkända försäkringsbolag.

2004 utökades verksamheten med Amerikanska bilar, som varit en dröm som äntligen gick i uppfyllelse. Vi började då importera Klassiska bilar, Hot rod fälgar och reservdelar från USA. Allbilverkstaden fortsatte i samma takt som tidigare.

2018 flyttade grundaren, Christer Hansson, verksamheten till Södra Sandby, som ligger precis utanför Lund. Företaget fick ett nytt namn: HC Bil & Fälg Import I S.Sandby AB.
Idag bedriver vi fortfarande samma verksamhet men i mindre skala.

Verksamheten i Södra Sandby har lokaler på 320 kvm med fullutrustad verkstad/lager med det senaste inom felsökning/diagnos samt fälg och däck service för såväl klassiska bilar som nutidens bilar.
Vårt stora intresse ligger i att importera bilar och fälgar av hög kvalite från kända varumärken. Vi har ett brett nätverk i USA, Kalifornien, för att kunna ge de bästa möjliga förutsättningarna för våra kunder.
Vi har samlat ihop mycket kunskap och erfarenhet genom åren som vi gärna delar med våra kunder.

Vi erbjuder en trygg & personlig kontakt.
Varmt välkomnen!